beats by dre cheap

Vatreni

Jednog cu dana u svojim memoarima pisati i o utakmicama nase nogometne reprezentacije koje sam pratio uzivo.

Mi smo mala zemlja u kojoj se za sport iz drzavnog budzeta odvaja premalo novca i koja nema ni osvnovnih organizacionih struktura. Vecina nasih reprezentativaca igra u instranstvu a pojedini talenti su zaigrali za nasu zemlju samo zato jer nisu imali ponudu od neke druge i jace. A drzava za koju se "bore" je cak gora od reperezentacije. Nalazimo se trajno u post ratnom periodu u kojem normalno gradansko drustvo jednostavno ne postoji.

Zato nije ni cudo sto je nogometna reprezentacija BiH na utakmicama cesto autsajder. Bio sam u Riju, u Kuiabi (briga me za ofsajdom, slabo smo igrali, nije kriv sudija nego smo mi), u Haifi, u Atini, u Briselu … nisam ni ocekivao da cemo pobijediti te utakmice … ali sam ipak bio uz nase zmajeve. Znam dakle taj osjecaj kad igras protiv jaceg protivnika, kad si na strani Davida (ne onog banjaluckog nego onog sto se borio protiv Golijata). Stajao sam odmah iza onog gola u koji je Hajrovic u Zilini zabio golciniu. Pjevao sam na tri kontinenta tekst nase himne koji ustvari i ne postoji. Imao sam cast da upoznam neke nase igrace licno. Volim nasu zemlju i nasu reprezentaciju. Zbog toga dobro znam kako se trenutno osjecaju nase komsije Hrvati.

Zato skidam kapu du poda hrvatskoj reprezentaciji i narodu koji je omogucio to cudo. Zemlja sa oko 4 miliona stanovnika je razbila velesile u nogometu … a sto je meni licno jos vaznije … izbacili su Grcku u barazu. Bilo bi mi drago kada bi i vecerasnju utakmicu dobili, kad bi cak na kraju bili svjetski prvaci. Politika, rat, podijele, nepristojno ponasanje Hercegovaca su jedno … a fair play, postovanje protivnika i njegovog sportskog uspjeha nesto sasvim drugo.

Pozor: Jasan stav!
http://jasanstav.blogger.ba
11/07/2018 09:34