beats by dre cheap

Toskana

Putovao sam ljetos kroz Italiju. Kernuo sam najvise zbog konjske trke „Palio di Siena“. To je mozda najstarija, najpoznatija i najopasnija utrka u svijetu. Odrzava se dva puta godisnje na trgu “Piazza del Campo“ u centru Siene.
 
Bild
Toskanu sam obilazio vec nekoliko puta. Na ranijim putovanjima sam obisao neke sjevernije regije, ukljucujuci grad Firencu i Puccinijev festival na jezeru Torre del Lago. Neke zelje iz djetinstva sam si dakle ispunio vec ranije.
 

Bild
Ovaj put sam otisao da uzivam u mirnoci svog uma usred vinograda i blagih brezuljaka. Otisao sam da pronadem aleje cempresa, polja suncukreta i da prosetam srednjovjekovnim gradovima kao sto su Montepulciano, San Gimignano, Volterra, Siena, ...
 
Bild
Sa mnom je kernulo 6 osoba. Pola ih je ostalo usput na nekoj morskoj plazi. A mi ostali smo nastavili put autom. Cesto me pitaju poznanici da li bi mogli putovati sa mnom. Prije sam izbjegavao da vodim ljude sa sobom. Ali sam u meduvremenu organizovaniji i odlicno sam naucio ignorisati naporne osobe … ako je to potrebno. Pa sad sve cesce putujem u pratnji.
 
Bild
Vazno je da vec pred put naglasim da ja vodim grupu, da samo ja planiram, da pored toga nisam diplomatican i da sam jos manje kompatibilan. Svako u grupi ima pravo da ukaze, napomene i predlozi. Ali samo ja odlucujem. Zvuci mozda previse ostro i egocentricno. Ali mislim ipak da to nije stvar mog ega (jer svakako znam da sam najpametniji, najljepsi i najskromniji) nego jednostavno iz iskustva znam da vrijeme moze biti veliki problem. Na ovom putovanju smo npr. morali biti drugog jula u Sieni posto je na taj dan svake godine cuvena utrka.
 
Bild
Sad, kad je stigla jesen, ja sa puno vise kod kuce. Do kraja godine imam puno posla zavrsiti pa cu narednih sedmica manje putovati. Imam vremena da se prisjetim Italije i da napisem po neki post o Toskani.
 
Bild

Pozor: Jasan stav!
http://jasanstav.blogger.ba
09/10/2017 09:22