beats by dre cheap

Volterra

Volterra je grad na najvisem vrhu juzne Toskane do kojeg se samo jednom vijugavom brdskom cestom moze doci. Etruscani zvali su ga Velathri, a Rimljani Volaterrae. Pogled koji se siri sa dvostrukih gradskih zidina slika je Toskane kako je zamisljaju najveci romanticari. Grad je okruzen vinogradima, maslinama, pitomim brezuljcima, kucicama crvenih krovova, cempresima i borovima.
Bild Bild
Stephenie Meyer, autorica ljubavne sage o srednjoskolki Belli i neodoljivom vampiru Edwardu Cullenu, odlucila je da
fiktivan grad u romanu “Sumrak – Twilight“ bude dom vampirske obitelji Volturi. Tek kad je do zadnje stranice napisala knjigu ona se predomislila pa je ipak odabrala toskanski grad Volterra za mjesto radnje.
Bild Bild
Ovaj grad je zasigurno optimalna pozadina za takve morbidne i nadnaravne price jer ostaci nekih davnih vremena su na svakom koraku. Srednjovjekovni ambijent s uskim ulicama, krasnim palacama i objekatima koji su svi izgradeni od kamena uticu na ljudsku mastu. U gradu se moze posjetiti i muzej s izlozbom starih aparata za mucenje zarobljenika. A lokalna policija jos uvijek koristi zatvor koji je sagraden prije 600 godina.
Bild Bild
Danas mnogi turisti dolaze samo da bi obisli mjesta koja se spominju u romanu, kao npr. gradska vrata kroz koja Bella tek nakon podmitivanja cuvara smije proci ili Palazzo Viti u kojem navodno zivi obitelj Volturi. Ali najpopularnije mjesto je ulica Vicolo Mazzoni. Tu se Edward pripema za samoubistvo jer sluti da mu je umrla draga Bella. U toj ulici danas na poklopcu za saht za kanalizaciju jedni su napisali “Bella i Edward forever“ a drugi “ujedi me“.
Bild Bild
Franjevicki samostan “Chiostro delle Monache“, u sklopu crkve San Girolamo, sagraden je 1445. godine. Oblikovao ga je Michelozzo koji je pripadao Donatellovoj skoli. Klaustar i freske na zidu sobe za dorucak su vrijedne posebnog spomena. Samostan je danas hotel. Cijene za prenociste su vrlo povoljne. Ako ikad budete odsjedali u tom gradu ja vam toplo preporuciti taj hotel.
Bild Bild

Pozor: Jasan stav!
http://jasanstav.blogger.ba
12/10/2017 09:26