beats by dre cheap

Kazna

Kazna se mora prilagoditi okolnostima, mogucnostima i vremenu u kojem se zivi. Kao sto ne mozemo djecu razlicitog uzrasta kaznjavati na isti nacin, tako ne mozemo ni danasnje ljude kazniti onako kako smo kaznjavali grijesnike prije 1.400 godina.   

Svaka vlast, pa i s najgorim vladarom na vrhu, je bolja od anarhije ili bezvasca. Musliman je duzan da postuje zakon drzave u kojoj zivi. Ako mu ta drzava ne dopusta da zivi kao vjernik onda je mora napusti. Medutim cinjenica je da danas u Evropi zivi blizu 40 miliona muslimana. U Francuskoj npr. zivi vise muslimana nego u BiH mada su u toj prokletoj Francukoj stvorili sekularno drustvo i mada su tamo bas ponosni na svoje slobode koje su izborili patnjom i krvi.

Dakle, ako danas francuski zakon dospusta satiru ili karikature, onda mi time mozemo ziviti, mozemo se boriti protiv toga u odredenim granicama francuskog zakona…ili mozemo ipak napustiti tu zemlju.

Na kraju nas niko ne sili da zivimo tamo a jos manje da kupimo neki casopis koji nam se ne dopada. Kao sto nas niko ne tjera da dodatno sirimo ono sto nas vrijda u socijalnim mrezama.

Pozor: Jasan stav!
http://jasanstav.blogger.ba
13/01/2015 17:08