beats by dre cheap

Papina ostavka

Prvo Ceric, pa kraljica Nizozemske i na kraju jos i Papa. Svi su ti ljudi dali ili ce jos dati ostavke.

Ceric ce sigurno ostati u nasem sjecanju. Ja licno smatram Cerica najvecim covjekom mog vremena. O tome sam vec cesto pisao, pa nema potrebe ponavaljti.

Za Kraljicu Nizozemske nemam sta pametno ili pozitivno reci. Nikad jos nisam mogao shvatiti da samim rodenjem neko moze biti bolji ili vazniji od drugih. Taj rojalizam je nepravedan. Sjecam se jos dobro kako sam kcerkama pred spavanje pricao bajke: „Bio jednom jedan kralj i imao je on tri kcerke. Davno je to bilo jer danas hvala Bogu vise nema kraljeva ili osoba sto su samo zbog porijekla vazniji od drugih…“ ali necu sad o tome...

Radije cu pisati o Papi. I da odmah se izjasnim, da kazem da ja licno insitiuciju vatikana, svete stolice i sve papine funkucije duboko postujem. Kao ucenik sam isao u humanisticke i katolicke skole, pa mi je to nekako ostalo u genima.

Ali da budem iskren, do juce nisam ni znao da Papa uopste moze dati ostavku. Ja sam konto da je on kao od Boga odabran i da ga zato samo Svemoguci moze maknuti s tog mjesta. Ali eto, covjek uci dok je ziv. Danas vec znam da on moze jednostavno odustati od te funkcije.

Ovaj Papa Benedetto XVI ce ipak ostaviti tragove. Ne samo zato sto je poslije 700 godina prvi koji dobvorvoljno i prije smrti (ako Bog da) napusta svetu stolicu, nego i zato sto je tokom svog pontifikata ljudima podario puno pametnih izjava i savjeta.

Razgovarao sam bas prosle hefte s nekim ljudima. I u razgovoru mi neko rece „…bas kao diktatura relativizma…“. Ja do tada nisam nikada cuo za taj pojam pa sam ga potrazio kad sam dosao kuci. Tako sam saznao da je Papa tokom nedavne posjete u Njemackoj u jednom predavanju pricao na tu temu. Ono sto sam pamtenog o tome saznao ja sam 06.02.13 napisao vrlo kratko u mom postu: http://jasanstav.blogger.ba/arhiva/2013/02/06/3479321 

Pozor: Jasan stav!
http://jasanstav.blogger.ba
12/02/2013 11:24