beats by dre cheap

Bas sam ovca !

Nuto!...Admin mi u svojoj beskrajnoj samilosti ponovo dopusta da slike na ovom blogu obajavljujem. Koja izvanredna humanost! Ali nadalje ja nisam sastavni dio ovog bloga nego samo bespravni potrosac. Ito samo u onoj mjeri u kojoj mi taj moj uzviseni veliki brat to dopusta.

Volio bih da je to drugacije. Ali kad malo bolje o tome razmislim, ja to mozda ne bih mogao ni svariti, sigurno bih tu neku malo vecu slobodu zloupotrijebio. Jer jednostavno nisam naucio da budem slobodan! Naucio sam u onom bivsem sistemu da budem ovca, pa me haman zato danas ovo moje stanje u kojem se nalazim puno i ne brine.

Ja nisam dio politickih ili drustvenih zbivanja, ja ih samo trpim. A ako na svijet van svoje glave ne uticem, onda nisam ni odgovoran. A ako nisam odgovoran onda se mogu ponasati kako god zelim. Glasao ili ne, angazovao se ili ne, izmijeniti ne mogu bas nista. A moram cak stranu stampu citati da bi i samo saznao sta se u mojoj zemlji desaje. Jer prava za obicne smrtnike u mojoj domovini nema. Prava i pravde proteklih stoljeca nije bilo, pa valjda nece ni narednih stoljeca biti. Zasto bi ih onda ja ovdje imao? Admin je sigurno u pravu, on me stiti od samog sebe. I zato mu na kraju ipak hvala za to.

Ne moze se s vrha izmijeniti drustvo koje iz temelja ne valja. Pejakovic je pametno rekao: Drzava je ono sto me drzi. Jer da me ne drzi, ja ne bih bio tu.

Pozor: Jasan stav!
http://jasanstav.blogger.ba
02/04/2012 12:37